Hozzávalók: |
Elkészítés: |
30 dkg rétesliszt, 30 dkg vaj, 30 dkg szitán áttört tehéntúró, 1 tojás, só, bors, pirospaprika, köménymag |
A hozzávalókat a tojás kivételével, legalább egy púpozott evőkanál sóval deszkán jól összedolgozzuk, majd kb. egy centi vastagra kinyújtjuk, és apró pogácsákat szaggatunk belőle. Az alját lisztben megtunkoljuk és úgy helyezzük a tepsibe. A pogik felét megkenjük a felvert tojással, vigyázva, hogy az oldalukon ne csorogjon le, és megszórjuk egész köménnyel. A másik felét kevés sós vízben kikevert egy kávéskanál borsozott pirospaprikával kenjük meg. Közepesen forró, 200 fok körüli sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a köménymagosak szép pirospozsgásak. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes. |