recept: Túrós pogácsa, Kifőzde
Túrós pogácsa
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

30 dkg rétesliszt,
30 dkg vaj,
30 dkg szitán áttört tehéntúró,
1 tojás, só, bors, pirospaprika, köménymag




A hozzávalókat a tojás kivételével, legalább egy púpozott evőkanál sóval deszkán jól összedolgozzuk, majd kb. egy centi vastagra kinyújtjuk, és apró pogácsákat szaggatunk belőle. Az alját lisztben megtunkoljuk és úgy helyezzük a tepsibe.
A pogik felét megkenjük a felvert tojással, vigyázva, hogy az oldalukon ne csorogjon le, és megszórjuk egész köménnyel. A másik felét kevés sós vízben kikevert egy kávéskanál borsozott pirospaprikával kenjük meg.
Közepesen forró, 200 fok körüli sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a köménymagosak szép pirospozsgásak.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: Réges-régi szakácskönyvből.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.08.18. Utoljára frissítve: 2009.12.25.
Utolsó megtekintés: több, mint 2 napja (2024-05-01 19:24:57 - 1.97)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez